KÖZLENMİŞ PATLICAN YEMEĞİ
Patlıcan Yemeği Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım. Bugün sizlere patlıcan yemeği tarifi vereceğim. Umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
- 4 adet bostan patlıcanı (yoksa normal patlıcan da olur)
- 2-3 adet sivri biber
- 25 gr kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1-2 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz (süslemek için)
Yapılışı
- Patlıcanları közleyin. Eğer imkan yoksa fırında da pişirebilirsiniz.
- Patlıcanlar piştikten sonra poşete koyun ve kabuklarının yumuşaması için 5 dakika bekletin.
- Bu arada tavaya yağı koyun, soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyin.
- Biberleri doğrayıp ilave edin ve kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domatesleri soyup ince ince doğrayın ve ekleyin. Tuz, biber ve biraz maydanoz ilave edin.
- Patlıcanları soyup doğrayın ve tencereye koyun. Kavurduğunuz harcı üzerine ekleyin.
- Bir bardak sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Az pişirin.
- Üzerine maydanoz koyarak servis edin.
İpuçları
- Acılı sevenler pul biber veya acı biber ekleyebilir.
BAYILIRIM PATLICAN YEMEĞİNE HANGİSİ OLURSA OLSUN YETERKİ PİŞMİŞ OLSUN ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR OLSADA YESEK ŞİMDİ
YanıtlaSilteşekkür ederim o nazik yorumunuza keşke isminizle size teşekkür edebilseydim sevgiler
YanıtlaSilfarklı bır yemek olmuş köz patlıcanın yemegını hiç yapmadım ellerınıze sağlık
YanıtlaSilyorununuz için teşekkürler evet farklı oluyor çokdagüzel oluyor sevgiler
YanıtlaSil