Ana içeriğe atla
KÖZLENMİŞ PATLICAN YEMEĞİ
Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeler
- 4 adet bostan patlıcanı (normal patlıcan da olur)
- 2-3 adet sivri biber
- 25 gr kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1.2 kaşık sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz (süslemek için)
Yapılışı
- Patlıcanları közleyin. Eğer imkan yoksa fırında da pişirebilirsiniz. Pişen patlıcanları poşete koyarak kabuklarının yumuşamasını bekleyin (yaklaşık 5 dakika).
- Bu arada tavaya yağı koyun, soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyin.
- Biberleri doğrayıp ekleyin ve kavurun.
- Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Domatesleri soyup ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve biraz maydanoz ekleyin.
- Patlıcanları soyup doğrayın ve tencereye koyun. Kavurduğunuz harcı üzerine ekleyin.
- Bir bardak sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Az pişirin, çünkü malzeme zaten pişmiş durumda.
- Servis yapmadan önce üzerine maydanoz koyun.
İpuçları
- Acılı sevenler pul biber veya acı biber ekleyebilir.
BAYILIRIM PATLICAN YEMEĞİNE HANGİSİ OLURSA OLSUN YETERKİ PİŞMİŞ OLSUN ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR OLSADA YESEK ŞİMDİ
YanıtlaSilteşekkür ederim o nazik yorumunuza keşke isminizle size teşekkür edebilseydim sevgiler
YanıtlaSilfarklı bır yemek olmuş köz patlıcanın yemegını hiç yapmadım ellerınıze sağlık
YanıtlaSilyorununuz için teşekkürler evet farklı oluyor çokdagüzel oluyor sevgiler
YanıtlaSil