KÖZLENMİŞ PATLICAN YEMEĞİ

Patlıcan Yemeği Tarifi

Malzemeler

  1. 4 adet bostan patlıcanı (normal patlıcan da olur)
  2. 2-3 adet sivri biber
  3. 25 gr kıyma
  4. 2 adet domates
  5. 1 adet kuru soğan
  6. 1.2 kaşık sıvı yağ
  7. Tuz
  8. Karabiber
  9. Maydanoz (süslemek için)

Yapılışı

  1. Patlıcanları közleyin. Eğer imkan yoksa fırında da pişirebilirsiniz. Pişen patlıcanları poşete koyarak kabuklarının yumuşamasını bekleyin (yaklaşık 5 dakika).
  2. Bu arada tavaya yağı koyun, soğanı ince ince doğrayıp tavaya ekleyin.
  3. Biberleri doğrayıp ekleyin ve kavurun.
  4. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  5. Domatesleri soyup ince ince doğrayın ve tavaya ekleyin. Tuz, karabiber ve biraz maydanoz ekleyin.
  6. Patlıcanları soyup doğrayın ve tencereye koyun. Kavurduğunuz harcı üzerine ekleyin.
  7. Bir bardak sıcak su ilave edip kaynamaya bırakın. Az pişirin, çünkü malzeme zaten pişmiş durumda.
  8. Servis yapmadan önce üzerine maydanoz koyun.

İpuçları

  • Acılı sevenler pul biber veya acı biber ekleyebilir.

Yorumlar

  1. BAYILIRIM PATLICAN YEMEĞİNE HANGİSİ OLURSA OLSUN YETERKİ PİŞMİŞ OLSUN ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK GÜZEL GÖRÜNÜYOR OLSADA YESEK ŞİMDİ

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim o nazik yorumunuza keşke isminizle size teşekkür edebilseydim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. farklı bır yemek olmuş köz patlıcanın yemegını hiç yapmadım ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  4. yorununuz için teşekkürler evet farklı oluyor çokdagüzel oluyor sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar