Ana içeriğe atla
FIRINDA KAŞARLI TAVUK
Fırında Domatesli Kaşarlı Tavuk Tarifi
Malzemeler
- 5-6 adet kemiksiz baget tavuk
- 7-8 adet çeri domates
- 4-5 adet sivri biber
- 2 orta boy patates
- 1 kuru soğan
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı
- Tavukları yıkayın, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.
- Fırına dayanıklı bir borcama patatesleri ince doğrayın, üzerine tavuklu karışımı koyun.
- Soğanları doğrayıp ilave edin ve fırına verin.
- Biraz pişince sivri biber, domates ve kaşarı ekleyin, tekrar fırına verin.
- Kızarana kadar pişirin. Eğer zor gelirse, biber, domates ve kaşarı ekleyip üzerini folyoyla kapatın, pişince folyoyu alıp kaşarın kızarmasını bekleyin.
İpuçları
- Patatesleri ince doğramak, pişme süresini kısaltır.
- Kaşar peynirini en son eklemek, daha iyi bir kıvam sağlar.
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sizi zevkle takip edeceğim bana da beklerim sevgiler...
YanıtlaSilNazik yorumunuz için çok teşekkür ederim tabiki gelirim bende her zaman beklerim
YanıtlaSilGeldimmm :)) güzel bir blog bakalım neler var deneyelim yapalım yorumlarımızı.Sevgiler..
YanıtlaSilElinize sağlık, bence de iki aşamalı yapmak gerekir.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim herkeze sizin yorumlarınız benim için önemli senem hanımelif hanım sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok hoş görünüyor.Sevgilerrrrr.....
YanıtlaSilçok teşekkür ederim sizin yorumunuz benim için önemli yine beklerim herkesi sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor gerçekten.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilyorumunuz için çok teşekkür ederim yine beklerim sevgiler
YanıtlaSilohhhhhh mis gibi.Fırın ayrı bir lezzet veriyor.Et fiyatları bu kadar yüksekken sanırım tercihler tavuğa kayıyor.
YanıtlaSiletin yeri başka tavuğun yeri başka tabi et fiyatlarından dolayıda genelde tavuk yada balık tercih ediliyor yorumunuz için teşekkürler sevgiler
YanıtlaSil