SARIMSAKLI YOĞURTLU MANTI

Sarımsaklı Mantı Tarifi

Sarımsaklı Mantı

Malzemeler

  1. Hamur İçin:
    • 2 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • Tuz
    • Aldığı kadar su
  2. İç Malzemesi:
    • Yarım kg kıyma
    • Soğan
    • Karabiber
    • Maydanoz (isteğe göre)
  3. Sosu:
    • Yoğurt
    • Sarımsak
    • Kırmızı biber
    • Tereyağı
    • Nane
    • Sumak

Yapılışı

  1. Derin bir kaba unu koyun, yumurtayı ve tuzu ekleyip sert bir hamur yoğurun.
  2. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmesini bekleyin.
  3. İç harcı için kıymaya ince kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi ve maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
  4. Hamuru açıp küçük kareler kesin.
  5. Kestiklerinize minik kıyma koyup kapatın ve un serpilmiş tepsiye alın.
  6. Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın, mantıları makarna gibi haşlayın ve süzün.
  7. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  8. En üstüne eritilmiş tereyağı, kırmızı biber, sumak ve nane koyup servis edin.

İpuçları

  • Süzdüğünüz suyu dökmeyin, çorba yapabilirsiniz.
  • Çorbanın içine mantı bırakıp sarımsaklı yoğurt ve sos ekleyin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

  1. bayılırım mantıya , yapması tek başına biraz emek istese de çok severim ve yaparım .ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim yorumlaınız için evet her güzel şeyler yapmaya özen gösteriyoruz yine beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim yorumunuza yine beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  4. wauuuww:))
    bu bir kaşığa kırk tane düşen mantılar gibi sanki...
    ne hoşş bir sayfanız war..
    ellerinize sağlık..takipteyim bundan böyle...
    bende beklerim sayfama:)
    sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar