SARIMSAKLI YOĞURTLU MANTI
Sarılıklı Mantı Tarifi
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 yumurta
- Tuz
- Aldığı kadar su
İç Malzemesi
- Yarım kg kıyma
- Soğan
- Karabiber
- Maydanoz (isteğe göre)
Sosu
- Yoğurt
- Sarımsak
- Kırmızı biber
- Tereyağı
- Nane
- Sumak
Yapılışı
- Derin bir kaba unu koyun, yumurtayı ve tuzu ekleyip sert bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
- İç harcı için kıymaya ince kıyılmış soğanı, tuzu, karabiberi ve maydanozu ekleyip iyice yoğurun.
- Hamuru açın ve küçük kareler halinde kesin. Kesilen hamurlara minik kıyma koyup kapatın.
- Un serpilmiş tepsiye mantıları yerleştirin.
- Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Mantıları makarna gibi haşlayın ve süzün.
- Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Eritilmiş tereyağını, kırmızı biberi, sumak ve naneyi ekleyip üzerine dökün.
İpuçları
- Süzülen suyu dökmeyin, çorba yapabilirsiniz.
- Çorbanın içine mantı bırakıp sarımsaklı yoğurt ve sos ekleyin.
Afiyet olsun!
bayılırım mantıya , yapması tek başına biraz emek istese de çok severim ve yaparım .ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yorumlaınız için evet her güzel şeyler yapmaya özen gösteriyoruz yine beklerim sevgiler
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yorumunuza yine beklerim sevgiler
YanıtlaSilwauuuww:))
YanıtlaSilbu bir kaşığa kırk tane düşen mantılar gibi sanki...
ne hoşş bir sayfanız war..
ellerinize sağlık..takipteyim bundan böyle...
bende beklerim sayfama:)
sevgilerimle