SAMSU BÖREĞİ

Yöresel Samsu Böreği Tarifi

SAMSU BÖREĞİ

Malzemeler

  1. 1 kg yufka
  2. 1 kg patates
  3. 1 baş kuru soğan
  4. 1 kaşık tereyağı
  5. Biraz maydanoz
  6. Tuz
  7. Karabiber
  8. Kırmızı biber
  9. Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patatesleri haşlayıp ezelim ya da rendeleyelim.
  2. Bir tavada tereyağını eritelim, soğanı ince ince doğrayıp kavuralım.
  3. Patatesi ekleyelim, tuz, kırmızı biber, karabiber ve ince kıydığımız maydanozu da ekleyip iyice karıştıralım.
  4. Yufkaları uzunlamasına keselim (örneğin 4 parmak eninde).
  5. Hazırladığımız harçtan bir kaşık koyup, üçgen şeklinde saralım ve ucunu yufkanın arasına sokalım.
  6. Sonra kızgın yağda kızartalım.
  7. Sıcak servis edelim.

İpuçları

  • Patatesleri daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  • Kızartma işlemi sırasında yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun.

Yorumlar

  1. Çıtır çıtır nefis olmuştur ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. çok teşkkür derim yorumlarınıza evet çıtır çıtır oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Yorumunuz için teşekkürler. Sevgilerle.


    Asiye

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar