Ana içeriğe atla
SAMSU BÖREĞİ
Yöresel Samsu Böreği Tarifi
Malzemeler
- 1 kg yufka
- 1 kg patates
- 1 baş kuru soğan
- 1 kaşık tereyağı
- Biraz maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patatesleri haşlayıp ezelim ya da rendeleyelim.
- Bir tavada tereyağını eritelim, soğanı ince ince doğrayıp kavuralım.
- Patatesi ekleyelim, tuz, kırmızı biber, karabiber ve ince kıydığımız maydanozu da ekleyip iyice karıştıralım.
- Yufkaları uzunlamasına keselim (örneğin 4 parmak eninde).
- Hazırladığımız harçtan bir kaşık koyup, üçgen şeklinde saralım ve ucunu yufkanın arasına sokalım.
- Sonra kızgın yağda kızartalım.
- Sıcak servis edelim.
İpuçları
- Patatesleri daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
- Kızartma işlemi sırasında yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun.
Çıtır çıtır nefis olmuştur ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilçok teşkkür derim yorumlarınıza evet çıtır çıtır oluyor sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık,çok güzel görünüyor
YanıtlaSilYorumunuz için teşekkürler. Sevgilerle.
YanıtlaSilAsiye
Teşekkürler. Sevgiler
YanıtlaSil