MANTAR TURŞUSU
Yöresel Mantar Turşusu
Malzemeler
- Yerli mantar
- Sirke
- Tuz
- Su
- Baharatlar (isteğe bağlı)
Yapılış
- Mantarları temizleyin ve doğrayın.
- Bir kavanoza yerleştirin.
- Üzerine sirke, tuz ve su ekleyin.
- İsteğe bağlı baharatlar ekleyin.
- Kavanozu kapatıp serin bir yerde bekletin.
İpuçları
- Turşunun lezzeti için en az 1 hafta bekletin.
- Farklı baharatlar deneyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.
Turşu harika görünüyor.Elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekür ederim beylikdüzü yorumunuz için günlük kiralık evlerinize baktım çok güzel
YanıtlaSilmerak ettim lezzetini hiç tatmak nasip olmadı ama resimlerini görüp öğrenmekte güzel sevgiler
YanıtlaSilhilal hanım bu mantar türü kastamonu ve bolu yöresine ait ama istanbulda da satılıyor umarım tadarsınız sevgilerimle
YanıtlaSil