MANTAR TURŞUSU
Yöresel Mantar Turşusu
Malzemeler
- Mantar
- Sirke
- Tuz
- Su
- Baharatlar (isteğe bağlı)
Yapılış
- Mantarları temizleyin ve doğrayın.
- Bir kavanoza mantarları yerleştirin.
- Üzerine sirke, tuz ve su ekleyin.
- İsteğe bağlı baharatları ekleyin.
- Kavanozu kapatıp serin bir yerde bekletin.
İpuçları
- Turşunun lezzeti için en az bir hafta bekletin.
- Farklı baharatlar ekleyerek çeşitlendirebilirsiniz.
Turşu harika görünüyor.Elinize sağlık.
YanıtlaSilteşekür ederim beylikdüzü yorumunuz için günlük kiralık evlerinize baktım çok güzel
YanıtlaSilmerak ettim lezzetini hiç tatmak nasip olmadı ama resimlerini görüp öğrenmekte güzel sevgiler
YanıtlaSilhilal hanım bu mantar türü kastamonu ve bolu yöresine ait ama istanbulda da satılıyor umarım tadarsınız sevgilerimle
YanıtlaSil