Ana içeriğe atla
ELMALI KURABİYE
Elmalı Kurabiye Tarifi
Malzemeler
- 4 adet elma
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Pudra şekeri (üzeri için)
Hamurun Malzemesi
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Yapılışı
- Elmaları soyup rendeleyin. Şekeri ilave edip beş dakika kaynatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip soğumaya bırakın.
- Margarini yumuşatın. Un hariç hamur için olan malzemeleri iyice karıştırın. Unu ilave edip ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde edin.
- Düz bir zeminde hamuru açın. Çok ince olmasın. Kare kesip iç malzemeden koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Üzerine isteğe göre pudra şekeri ve tarçın serpebilirsiniz.
İpuçları
- Hamurun kıvamını kontrol edin, çok sert veya yumuşak olmamalı.
- Fırın sıcaklığını önceden ayarlayın.
çocukluğumun lezzeti ne çok yapardım eskiden vazgeçilmez bir kurabiyedir ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
YanıtlaSilÇok severim çoook Ellerinize sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilİzlemeye aldım sizi.:)
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Önerileriniz var ise önerilere açığım :) Sevgiler...
YanıtlaSil