ELMALI KURABİYE

Elmalı Kurabiye Tarifi

ELMALI KURABİYE

Malzemeler

  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Pudra şekeri (üzeri için)

Hamurun Malzemesi

  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Yapılışı

  1. Elmaları soyup rendeleyin. Şekeri ilave edip beş dakika kaynatın. Tarçın ve ceviz içini ekleyip soğumaya bırakın.
  2. Margarini yumuşatın. Un hariç hamur için olan malzemeleri iyice karıştırın. Unu ilave edip ne çok sert ne de çok yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Düz bir zeminde hamuru açın. Çok ince olmasın. Kare kesip iç malzemeden koyun ve rulo şeklinde sarın.
  4. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  5. Üzerine isteğe göre pudra şekeri ve tarçın serpebilirsiniz.

İpuçları

  • Hamurun kıvamını kontrol edin, çok sert veya yumuşak olmamalı.
  • Fırın sıcaklığını önceden ayarlayın.

Yorumlar

  1. çocukluğumun lezzeti ne çok yapardım eskiden vazgeçilmez bir kurabiyedir ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
  2. Çok severim çoook Ellerinize sağlık nefis görünüyor.

    İzlemeye aldım sizi.:)

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Önerileriniz var ise önerilere açığım :) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar