Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın. Alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru 30 eşit parçaya bölün.
Parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpin ve 10'ar 10'ar üst üste koyun.
Grupladığınız parçaları merdane ile tepsi büyüklüğüne getirin. Aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin.
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine eritilmiş yağı dökün.
Fırına koyun.
Şerbet için, 5 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dakika kaynatın. İçerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dakika daha kaynatın.
Merhaba Sevgili Asiye; Baklava çok meşekkatli bir iş. Denemeyi bile gözüm yemedi benim:) Mükemmel olmuş ellerine sağlık. Yapmak için emek vermeyenler bir güzel hüpletiyor fakat bu tarz çok emek gereken yiyeceklerin bi çabuk bitmesine gönlüm hiç razı olmuyor :)))
merhaba adaşım evet dediğin çok doğru ama insan sevdiklerine yapınca bu tarz yemekleri hiç üşenmiyorum ben her bayram 4 tepsi baklava yaparım bayram sonuna kalmıyor ben çok mutluyum bu zahmetten sevgiler
Merhaba Sevgili Asiye;
YanıtlaSilBaklava çok meşekkatli bir iş. Denemeyi bile gözüm yemedi benim:) Mükemmel olmuş ellerine sağlık. Yapmak için emek vermeyenler bir güzel hüpletiyor fakat bu tarz çok emek gereken yiyeceklerin bi çabuk bitmesine gönlüm hiç razı olmuyor :)))
merhaba adaşım evet dediğin çok doğru ama insan sevdiklerine yapınca bu tarz yemekleri hiç üşenmiyorum ben her bayram 4 tepsi baklava yaparım bayram sonuna kalmıyor ben çok mutluyum bu zahmetten sevgiler
YanıtlaSilElinize sağlık, oldukça emekli bir tatlı, çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilteşekkür ederimevet zahmetli ama sevdiklerim için değer sevgiler
YanıtlaSilevde yapılanında tadı başka olur
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel olmuş
çok teşekkür ederim yorumlarınız için sevgiler
YanıtlaSilolsada yesek şimdi nasıl canım çekti elinize kolunuza saglık
YanıtlaSilçok teşekkür ederim hilal hanım sevgiler
YanıtlaSilasiye abla çok güzel gözüküyo zaten senin elinin lezzetini çok iyi biliyorum ...bayramda sendeyim..:))
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yadiğar her zaman beklerim yorumun için de teşkkür ederim sevgiler
YanıtlaSil