ZEYTİN YAĞLI BAMYA

Bamya Yemeği Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kg bamya
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz yeterince
  • 1 kesme şeker (1 çay kaşığı toz şeker de olur)
  • 1 limon
  • Üzeri için biraz dere otu

Yapılışı

  1. Derin bir kaba su koyun ve içine yarım limon sıkın. Limonlu suyun içine bamyaları ayıklayın.
  2. Tencereye zeytinyağını koyun. Soğanı ince ince doğrayıp tencereye ilave edin.
  3. Domatesin kabuğunu soyup doğrayın ve bamyayı bol suyun altında yıkayarak tencereye ekleyin.
  4. Geriye kalan yarım limonun suyunu, şekeri ve tuzu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişirin.
  5. Arada kontrol edin, suyu yoksa az su ilave edin. Soğuyunca üzerine doğranmış dere otunu serpin.

İpuçları

  • Soğanı kavurup yapmayı tercih edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar