Ana içeriğe atla
SOĞANLI HAMSİ TAVA
Hamsili Mısır Unu Kızartması
Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 3 orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı mısır unu
- Kırmızı pul biber
- Kara biber
- Tuz
- Kızarmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Hamsileri kıçıklarıyla beraber temizleyin, iyice yıkayıp süzün.
- Kuru soğanları uzun veya yarım halka şeklinde doğrayın ve hamsiye karıştırın.
- Kırmızı biber, kara biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine mısır ununu koyup tekrar karıştırın.
- Kızartma tavasına biraz sıvı yağ koyup, tava ısınınca hamsili karışımın yarısını koyun ve elimizle iyice yaslayarak kızartın.
- Bir servis tabağıyla ters çevirip diğer tarafı da kızartın.
- Bol yeşil salatayla servis yapın.
İpuçları
- Hamsilerin taze olmasına dikkat edin.
- Kızartma işlemi sırasında yağı fazla ısıtmamaya özen gösterin.
Yorumlar
Yorum Gönder