SOĞANLI HAMSİ TAVA

Hamsili Mısır Unu Kızartması

Hamsili Mısır Unu Kızartması

Malzemeler

  1. 1 kg hamsi
  2. 3 orta boy kuru soğan
  3. 1 su bardağı mısır unu
  4. Kırmızı pul biber
  5. Kara biber
  6. Tuz
  7. Kızarmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Hamsileri kıçıklarıyla beraber temizleyin, iyice yıkayıp süzün.
  2. Kuru soğanları uzun veya yarım halka şeklinde doğrayın ve hamsiye karıştırın.
  3. Kırmızı biber, kara biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  4. Üzerine mısır ununu koyup tekrar karıştırın.
  5. Kızartma tavasına biraz sıvı yağ koyup, tava ısınınca hamsili karışımın yarısını koyun ve elimizle iyice yaslayarak kızartın.
  6. Bir servis tabağıyla ters çevirip diğer tarafı da kızartın.
  7. Bol yeşil salatayla servis yapın.

İpuçları

  • Hamsilerin taze olmasına dikkat edin.
  • Kızartma işlemi sırasında yağı fazla ısıtmamaya özen gösterin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar