SOĞANLI HAMSİ TAVA

Hamsili Mısır Unu Kızartması

Malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Kırmızı pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
  • Kızarmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Hamsileri kıçıklarıyla beraber temizleyin, iyice yıkayıp süzün.
  2. Kuru soğanları uzun uzun veya yarım halka şeklinde doğrayın.
  3. Soğanları hamsiye karıştırın.
  4. Kırmızı biber, kara biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
  5. Üzerine mısır ununu koyup tekrar karıştırın.
  6. Kızartma tavasına biraz sıvı yağ koyun ve tava kızınca hamsili karışımın yarısını koyun.
  7. Elinizle döşeyin ve iyice yaslayın, ardından kızartın.
  8. Bir servis tabağıyla ters çevirip diğer tarafı da kızartın.
  9. Kızartmayı tamamladıktan sonra bol yeşil salatayla servis yapın.

İpuçları

  • Hamsilerin taze olmasına dikkat edin.
  • İsteğe bağlı olarak baharatları artırabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar