2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. Kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamurun Hazırlanması
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. Bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. Hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. Hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
Kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180°C'de 10-15 dakika pişirin. Sonra ısıyı 200°C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. Üzerleri kızarınca fırından çıkarın. Sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
İpuçları
Hamuru dinlendirmek, daha iyi bir kıvam elde etmenizi sağlar.
Şerbetin soğuması, tatlının daha lezzetli olmasını sağlar.
asiyecim elinin lezzeti gerçekmiş..çok güzel kek yapmışsın.kalburabastı tatlı yapmışsın.hepsi çok nefis olmuş.ellerine sağlık canım.blogunda çok güzel.bloguma beklerim.sewgiyle kal
asiyecim elinin lezzeti gerçekmiş..çok güzel kek yapmışsın.kalburabastı tatlı yapmışsın.hepsi çok nefis olmuş.ellerine sağlık canım.blogunda çok güzel.bloguma beklerim.sewgiyle kal
YanıtlaSilmoda gezgini nazik davranışından dolayı tşkl ayrıca yorumun içinde tşkl sevgiler
YanıtlaSilAsiye merhaba, cok severim kalburabastiyi, ellerine saglik arkadasim :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yorumunuz için sizde güzel şeyler yapmışsınız sevgiler
YanıtlaSil