HAVUÇLU FINDIKLI KEK

Havuçlu Fındıklı Kek Tarifi

Malzemeler

  1. 2 Su bardağı şeker
  2. 4 Yumurta
  3. 2 orta boy havuç
  4. 3 Su bardağı un
  5. 1 Su bardağı yoğurt
  6. 1 Çay bardağı fındık
  7. Yarım margarin
  8. 1 Kabartma tozu
  9. 1 vanilya
  10. 1 Tatlı kaşığı kakao
  11. 1 Çay kaşığı tarçın

Yapılışı

  1. Yumurtaları derin bir kaba kırın, iyice çırpın.
  2. Şekeri ilave edin, köpürünceye kadar çırpın.
  3. Yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  4. Yağı eritip ilave edin.
  5. Havuçları rendeleyin ve sırayla diğer malzemeleri ekleyin.
  6. Fındıktan birazını kek kalıbına serpin.
  7. Diğer malzemeleri iyice çırpıp kek kalıbına boşaltın.
  8. Önceden ısıtılmış fırına koyun. İlk 10 dakika kapağını açmayın.
  9. 170 derecede pişirin, kendi fırınınıza göre ayarlayın.

Afiyet olsun!

İpuçları

  • Kek kabarmazsa, fırın kapağını erken açmayın.
  • Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar