Ana içeriğe atla
HAVUÇLU FINDIKLI KEK
Havuçlu Fındıklı Kek Tarifi
Malzemeler
- 2 Su bardağı şeker
- 4 Yumurta
- 2 orta boy havuç
- 3 Su bardağı un
- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 Çay bardağı fındık
- Yarım margarin
- 1 Kabartma tozu
- 1 vanilya
- 1 Tatlı kaşığı kakao
- 1 Çay kaşığı tarçın
Yapılışı
- Yumurtaları derin bir kaba kırın ve iyice çırpın.
- Şekeri ilave edin ve köpürünceye kadar çırpmaya devam edin.
- Yoğurdu ekleyin ve çırpın.
- Yağı eritip karışıma ilave edin.
- Havuçları rendeleyin ve sırayla diğer malzemeleri ekleyin.
- Fındıktan birazını kek kalıbına serpin.
- Tüm malzemeleri iyice çırpın ve kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış fırına koyun. İlk 10 dakika kapağını açmayın.
- 170 derecede pişirin, kendi fırınınıza göre ayarlayın.
İpuçları
- Kek kabarması için fırın kapağını açmayın.
- Fındık yerine ceviz de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder