HAVUÇLU FINDIKLI KEK

Havuçlu Fındıklı Kek Tarifi

Malzemeler

  1. 2 Su bardağı şeker
  2. 4 Yumurta
  3. 2 orta boy havuç
  4. 3 Su bardağı un
  5. 1 Su bardağı yoğurt
  6. 1 Çay bardağı fındık
  7. Yarım margarin
  8. 1 Kabartma tozu
  9. 1 vanilya
  10. 1 Tatlı kaşığı kakao
  11. 1 Çay kaşığı tarçın

Yapılışı

  1. Yumurtaları derin bir kaba kırın ve iyice çırpın.
  2. Şekeri ilave edin ve köpürünceye kadar çırpmaya devam edin.
  3. Yoğurdu ekleyin ve çırpın.
  4. Yağı eritip karışıma ilave edin.
  5. Havuçları rendeleyin ve sırayla diğer malzemeleri ekleyin.
  6. Fındıktan birazını kek kalıbına serpin.
  7. Tüm malzemeleri iyice çırpın ve kek kalıbına dökün.
  8. Önceden ısıtılmış fırına koyun. İlk 10 dakika kapağını açmayın.
  9. 170 derecede pişirin, kendi fırınınıza göre ayarlayın.

İpuçları

  • Kek kabarması için fırın kapağını açmayın.
  • Fındık yerine ceviz de kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar