AŞURE

Aşure Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg aşurelik buğday
  • 500 gr fasulye
  • 500 gr nohut
  • 2 su bardağı kuru üzüm
  • 200 gr kuru incir
  • 200 gr kuru kayısı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı süt
  • 1.5 kg toz şeker
  • 2 portakal kabuğu rendesi
  • 3 elma
  • 200 gr ceviz içi
  • 200 gr kuru dut
  • Su

Üzeri için

  • Tarçın
  • Fındık
  • Nar
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • File fındık
  • Hindistan cevizi

Yapılış

  1. Buğdayı sıcak su ile bir gece bekletin.
  2. Bir gece bekledikten sonra üzerine tekrar su koyarak patlayana kadar pişirin.
  3. Altını kapatıp haşlanmış fasulye ve nohutu ekleyin, kaynar su ilave edin ve kapağı kapalı dinlenmeye bırakın. 10 dakika kadar pişirin.
  4. Üzümü yıkayıp ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin.
  5. Ortalama 5 dakika daha piştikten sonra yarı kıvamda haşlanmış pirinci, cevizleri ve dutu ekleyin.
  6. Kıvamı koyu bulursanız sıcak su ekleyin.
  7. Elmaları soyup minik küp doğrayarak ilave edin.
  8. Portakal kabuğu rendesi ve kayısıyı ekleyin, karıştırmayı ihmal etmeyin.
  9. Renginin beyaz olması için sütü ilave edin.
  10. Toz şekeri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
  11. Kapağını kapatıp bir süre dinlendirin.
  12. Kaselere paylaştırarak üst malzemeler ve incir ile süsleyerek servis yapın.

İpuçları

  • İsterseniz gül suyu da ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor doya doya bir aşure yiyemedim bu yıl:((içimde kaldı olsada yesem şimdi:))Sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. teşkkür ederim evetbu yıl bende yapamadım ama yapanlar güzel yapmış ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar