SAÇ MANTISI

Kızarmış Saç Mantısı

Malzemeler

  • Yarım kg un
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • Su

İç Malzeme

  • Yarım kg kıyma
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Soğan
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Yapılışı

  1. Unu derin bir kaba eleyin.
  2. İçine yumurtaları kırın ve tuzu ilave edin, sert bir hamur yoğurun.
  3. İç malzemeleri hazırlayın; kıymanın içine maydanozu ve soğanı ince ince doğrayın, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  4. Hamurları 3 eşit parçaya ayırın, sırayla açın ve içine harçtan minik minik koyun.
  5. Normal mantı gibi kapatın.
  6. Kızartmak için derin bir tepsiye alın.
  7. Bir tencerede tereyağını eritin, 4-5 su bardağı su ekleyin ve karabiber atın.
  8. Kaynayan suyu mantıların üzerine gezdirin ve ağzını kapatın.
  9. Biraz kısık ateşte kaynasın.

İpuçları

  • Kıyma yerine patates veya bulgur da kullanabilirsiniz.
  • Fırında da kızartabilirsiniz.

Yorumlar

  1. SİNOPTA DA YAPILDIĞINI BİLİYORUM ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar