Ana içeriğe atla
SAÇ MANTISI
Kızarmış Saç Mantısı
Malzemeler
- Yarım kg un
- 2 yumurta
- Tuz
- Su
İç Malzeme
- Yarım kg kıyma
- Karabiber
- Maydanoz
- Soğan
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Yapılışı
- Unu derin bir kaba eleyin.
- İçine yumurtaları kırın ve tuzu ilave edin, sert bir hamur yoğurun.
- İç malzemeleri hazırlayın; kıymanın içine maydanozu ve soğanı ince ince doğrayın, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
- Hamurları 3 eşit parçaya ayırın, sırayla açın ve içine harçtan minik minik koyun.
- Normal mantı gibi kapatın.
- Kızartmak için derin bir tepsiye alın.
- Bir tencerede tereyağını eritin, 4-5 su bardağı su ekleyin ve karabiber atın.
- Kaynayan suyu mantıların üzerine gezdirin ve ağzını kapatın.
- Biraz kısık ateşte kaynasın.
İpuçları
- Kıyma yerine patates veya bulgur da kullanabilirsiniz.
- Fırında da kızartabilirsiniz.
SİNOPTA DA YAPILDIĞINI BİLİYORUM ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK.
YanıtlaSil