Ana içeriğe atla
PATLICANLI KÖFTE İSLİM KEBABI
İslim Kebabı
Malzemeler
- 400 g Kıyma
- 1 Soğan
- 2 Diş sarımsak
- 4.5 Dilim fırında kurutulup robottan çekilmiş ekmek
- 1 Yumurta
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 Kg Patlıcan
- Kızartmak için sıvı yağ
- 5 veya 6 Adet sivri biber
- 2 veya 3 Adet domates
- Kürdan
- 1 Çorba kaşığı salça
- Sıcak su yeterince
Yapılışı
- Patlıcanları uzun uzun alacalı soyup tuzlu suda bekletin ve kurulayın.
- Kızgın yağda patlıcanları kızartın ve peçetenin üzerine alın.
- Köfteyi hazırlayın ve ceviz büyüklüğünde köfteleri yuvarlayın.
- İki patlıcanı artı işareti yapıp ortasına köfteden koyun ve kürdanla tutturun.
- Kürdanların üzerine domates ve biber dilimlerini koyun.
- Fırına dayanıklı tepsiye veya borcama dizin.
- Salçalı sıcak su hazırlayıp üzerine gezdirin.
- Su köftelerin üzerine çıkmalı ki dibi tutmasın. Tuz ekleyin.
İpuçları
- Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır.
- Kızartma işlemi sırasında yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun.
ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim ayşemmutfakta yorumlarınız için bloğumda görmek güzel sizi sevgiler
YanıtlaSil