YÖRESEL HAMURLU EKMEK

Yöresel Ekmek Tarifi

Malzemeler

  • 500 gram un
  • 300 ml su
  • 10 gram tuz
  • 5 gram instant maya
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılış

  1. Unu geniş bir kaba alın.
  2. Instant mayayı ve tuzu ekleyin.
  3. Su ve zeytinyağını ekleyerek yoğurun.
  4. Hamuru 1 saat dinlendirin.
  5. Şekil verip fırında pişirin.

İpuçları

  • Hamurun dinlenmesi lezzetini artırır.
  • Fırın önceden ısıtılmalıdır.

Yorumlar

  1. Hangi yöreye ait bir ekmek bu lütfen cevap yazarmısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu ekmek Kastamonu Sinop yöresine ait sacda yapılıyor kısık ateşte tavada da pişiriliyor sevgiler

      Sil
  2. baska ismi var hangi yöreye ait bir ekmek bu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kastamonu ve Sinop yöresine ait bazlama da deniyor ocakta sacda ve tavada da yapılıyor sevgiler

      Sil
  3. nerenin ekmeği tarifi nasıl

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Kastamonu ve Sinop yöresine ait bazlama da deniyor bir yerde gılik ekmek diyede duydum sacda ve tavada da yapılıyor makulü sac

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar