YÖRESEL HAMURLU EKMEK
Yöresel Ekmek Tarifi
Malzemeler
- 500 gram un
- 300 ml su
- 10 gram tuz
- 5 gram instant maya
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılış
- Unu geniş bir kaba alın.
- Instant mayayı ve tuzu ekleyin.
- Su ve zeytinyağını ekleyerek yoğurun.
- Hamuru 1 saat dinlendirin.
- Şekil verip fırında pişirin.
İpuçları
- Hamurun dinlenmesi lezzetini artırır.
- Fırın önceden ısıtılmalıdır.
Hangi yöreye ait bir ekmek bu lütfen cevap yazarmısınız?
YanıtlaSilMerhaba bu ekmek Kastamonu Sinop yöresine ait sacda yapılıyor kısık ateşte tavada da pişiriliyor sevgiler
Silbaska ismi var hangi yöreye ait bir ekmek bu acaba?
YanıtlaSilMerhaba Kastamonu ve Sinop yöresine ait bazlama da deniyor ocakta sacda ve tavada da yapılıyor sevgiler
Silnerenin ekmeği tarifi nasıl
YanıtlaSilMerhaba Kastamonu ve Sinop yöresine ait bazlama da deniyor bir yerde gılik ekmek diyede duydum sacda ve tavada da yapılıyor makulü sac
YanıtlaSil