YÖRESEL HAMURLU EKMEK

Yöresel Ekmek Tarifi

YÖRESEL HAMURLU  EKMEK

Malzemeler

  • Un
  • Su
  • Tuz
  • Mayalı

Yapılış

  1. Unu geniş bir kaba alın.
  2. Su ve tuzu ekleyin.
  3. Mayayı ekleyip yoğurun.
  4. Hamuru dinlendirin.
  5. Şekil verip fırında pişirin.

İpuçları

  • Hamurun dinlenmesi önemlidir.
  • Fırın sıcaklığına dikkat edin.

Yorumlar

  1. Hangi yöreye ait bir ekmek bu lütfen cevap yazarmısınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bu ekmek Kastamonu Sinop yöresine ait sacda yapılıyor kısık ateşte tavada da pişiriliyor sevgiler

      Sil
  2. baska ismi var hangi yöreye ait bir ekmek bu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Kastamonu ve Sinop yöresine ait bazlama da deniyor ocakta sacda ve tavada da yapılıyor sevgiler

      Sil
  3. nerenin ekmeği tarifi nasıl

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Kastamonu ve Sinop yöresine ait bazlama da deniyor bir yerde gılik ekmek diyede duydum sacda ve tavada da yapılıyor makulü sac

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar