EBEGÜMECİ ÇORBASI

Ebegümeci Çorbası

Malzemeler

  • 1 Demet ebegümeci
  • 1 Çay bardağı pilavlık bulgur
  • 4 Su bardağı su
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Yumurta
  • 1 Kaşık buğday unu (dolu olmasın)
  • 2 Çorba kaşığı yoğurt
  • Yeterince tuz
  • 1 Tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı

  1. Bulguru yıkayıp dört bardak suya ekleyin.
  2. Ebegümecini ince ince doğrayın ve ekleyin. İkisini birlikte pişirin, taşmamasına dikkat edin.
  3. Ayrı bir kapta yumurtayı, yoğurdu ve unu iyice çırpın. Pişen çorbaya ilave edin.
  4. Tuzu ekleyin ve karıştırın. Karışımın kesilmemesi için aynı yöne karıştırmaya devam edin.
  5. Yağı ve pul biberi eritip çorbanın üzerine dökün.

İpuçları

  • Ebegümecinin antibiyotik özelliği vardır.
  • Boğaz ve geniz eti iltihabına iyi gelir.

Yorumlar

  1. elinize sağlık çok severim kömeç çorbasını bende yapacağım

    YanıtlaSil
  2. çorbaların şahıdır.elinize ve emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. EVET ÇOK YARARLI BİR ÇORBA BEN YAZDAN KURUTUP YAPRAKLARINDAN KIŞIN BİLE YAPIYORUM YORUNUNUZA TEŞEKKÜR EDERİM SAYĞILAR

    YanıtlaSil
  4. adsız sizede çok teşekküe redeim yorumunuz için sayğılar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar