Ana içeriğe atla
EBEGÜMECİ ÇORBASI
Ebegümeci Çorbası
Malzemeler
- 1 Demet ebegümeci
- 1 Çaybardağı pilavlık bulgur
- 4 Su bardağı su
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- 1 Yumurta
- 1 Kaşık buğday unu (dolu olmasın)
- 2 Çorba kaşığı yoğurt
- Yeterince tuz
- 1 Tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı
- Bulguru yıkayıp dört bardak suya ekleyin.
- Ebegümecini ince ince doğrayın ve ekleyin. İkisini birlikte pişirin, taşmamasına dikkat edin.
- Yumurta, yoğurt ve unu bir kapta iyice çırpın. Pişen çorbaya ilave edin.
- Tuzu ekleyin ve karıştırın. Karıştırırken çorbanın kesilmemesi için aynı yöne karıştırın.
- Yağı ve pul biberi eritip çorbanın üzerine dökün.
İpuçları
- Ebegümecinin antibiyotik özelliği vardır, boğaz ve geniz eti iltihabına iyi gelir.
elinize sağlık çok severim kömeç çorbasını bende yapacağım
YanıtlaSilçorbaların şahıdır.elinize ve emeğinize sağlık
YanıtlaSilEVET ÇOK YARARLI BİR ÇORBA BEN YAZDAN KURUTUP YAPRAKLARINDAN KIŞIN BİLE YAPIYORUM YORUNUNUZA TEŞEKKÜR EDERİM SAYĞILAR
YanıtlaSiladsız sizede çok teşekküe redeim yorumunuz için sayğılar
YanıtlaSil