Ana içeriğe atla
SU BÖREĞİ
Yumurta Böreği Tarifi
Malzemeler
- 6 Tane yumurta
- 1 Çay bardağı su
- Aldığı kadar un
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- Tuz
İç Malzeme
- 2 Su bardağı rendelenmiş peynir
- 1 Kaç dal maydanoz (isteğe göre)
Yapılışı
- Derin bir kaba yumurtaları kırın, suyu ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın.
- Aldığı kadar un ekleyip kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın.
- Tepsiyi yağlayın ve hamurları küçük yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
- Açtığınız yufkaları sofra bezine serin, hamur bitene kadar bekletin.
- Geniş bir tencereye su koyup kaynatın, içine biraz tuz ve sıvı yağ ekleyin.
- İlk yufkayı tepsiye serin, ikinci yufkayı kaynayan suda düz bir şekilde haşlayın.
- Bir tencereye soğuk su koyun, haşladığınız yufkaları soğuk suya alın ve süzgecin tersine serip suyunu süzün.
- Süzülen yufkaların üzerine sıvı yağ gezdirin.
- Ortalarına peynir karışımını koyun ve işlemi devam ettirin.
- En üzerine yufkayı haşlamadan serin ve ocağın üzerinde hafif ateşte sallaya sallaya pişirin.
- Diğer yanını da çevirip pişirin. Not: Fırında da pişirilebilir.
İpuçları
- Yufkaları açarken un kullanmayı unutmayın.
- İç malzemeyi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.
tatlım,zarif ziyaretine gönül dolusu teşekkürlerr.Su böreğine yatılı gelirim.Çok hpoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgimle kalll...
YanıtlaSilçok tşekkür ederim size karşı bir başka ilgim var ilk izleyicim olduğunuzdan yorumun içinde çok tşekkür ederim sevgiler
YanıtlaSil