SU BÖREĞİ

Yufka Tarifi

SU BÖREĞİ

Malzemeler

  • 6 Tane yumurta
  • 1 Çay bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

İç Malzeme

  • 2 Su bardağı rendelenmiş peynir
  • 1 Kaç dal maydanoz (isteğe göre)

Yapılışı

  1. Derin bir kaba yumurtaları kırın, suyu ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın.
  2. Aldığı kadar un ekleyip, kulak memesinden biraz sert bir hamur yapın.
  3. Tepsiyi yağlayın ve hamurları küçük yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
  4. Açtığınız yufkaları sofra bezine serin, hamur bitene kadar bekletin.
  5. Geniş bir tencereye su koyup kaynatın, içine biraz tuz ve sıvı yağ ekleyin.
  6. İlk yufkayı tepsiye serin, ikinci yufkayı kaynayan suda düz bir şekilde haşlayın.
  7. Bir tencereye soğuk su koyun, haşladığınız yufkaları soğuk suya alın.
  8. Süzgecin tersine serip suyunu süzün, üzerine sıvı yağ gezdirin.
  9. Ortalarına peynir karışımını koyun ve işlemi devam ettirin.
  10. En üstüne yufkayı haşlamadan serin ve ocağın üzerinde hafif ateşte sallaya sallaya pişirin.
  11. Çevirip diğer yanını da pişirin. Not: Fırında da pişirilebilir.

İpuçları

  • Yufkaları açarken un kullanmayı unutmayın.
  • İç malzemeyi damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz.

Yorumlar

  1. tatlım,zarif ziyaretine gönül dolusu teşekkürlerr.Su böreğine yatılı gelirim.Çok hpoş görünüyor,ellerine sağlık,sevgimle kalll...

    YanıtlaSil
  2. çok tşekkür ederim size karşı bir başka ilgim var ilk izleyicim olduğunuzdan yorumun içinde çok tşekkür ederim sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar