REVANİ TATLISI

Revani Tatlısı

REVANİ TATLISI

Malzemeler

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Vanilya
  • Limon kabuğu rendesi

Şerbet İçin

  • 4 Su bardağı şeker
  • 4 Su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı

  1. Şerbeti kaynatın ve ılımaya bırakın.
  2. Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
  3. Malzemeleri sırayla ekleyin, son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  4. Orta boy borcam veya tepsiyi yağlayın ve karışımı boşaltın.
  5. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. İstediğiniz şekilde kesin ve ılık şerbeti üzerine dökün.
  7. Üzerine hindistan cevizi serpin.

İpuçları

  • Fırınınızı kendi ayarlarınıza göre kontrol edin.
  • Süsleme tercihinizi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar