Ana içeriğe atla
REVANİ TATLISI
Revani Tatlısı
Malzemeler
- 4 Yumurta
- 1 Su bardağı yoğurt
- 1 Su bardağı sıvı yağ
- 1 Su bardağı irmik
- 1 Su bardağı toz şeker
- 2 Su bardağı un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Vanilya
- Limon kabuğu rendesi
Şerbet İçin
- 4 Su bardağı şeker
- 4 Su bardağı su
- Yarım limonun suyu
Yapılışı
- Şerbeti kaynatın ve ılımaya bırakın.
- Yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
- Malzemeleri sırayla ekleyin, son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- Orta boy borcam veya tepsiyi yağlayın ve karışımı boşaltın.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- İstediğiniz şekilde kesin ve ılık şerbeti üzerine dökün.
- Üzerine hindistan cevizi serpin.
İpuçları
- Fırınınızı kendi ayarlarınıza göre kontrol edin.
- Süsleme tercihinizi dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder