REVANİ TATLISI

Revani Tatlısı

Malzemeler

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Vanilya
  • Limon kabuğu rendesi

Şerbeti İçin

  • 4 Su bardağı şeker
  • 4 Su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı

  1. Şerbeti kaynatın ve ılımaya bırakın.
  2. Yumurtalarla birlikte şekeri iyice çırpın.
  3. Malzemeleri sırayla ilave edin.
  4. Son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, iyice çırpın.
  5. Orta boy borcam veya tepsiyi yağlayın ve karışımı tepsiye boşaltın.
  6. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. İstediğiniz şekilde kesin ve ılık şerbeti üzerine dökün.
  8. Üzerine hindistan cevizi serpin.

İpuçları

  • Fırınınızı kendi ayarınıza göre kontrol edin.
  • Süsleme tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar