REVANİ TATLISI

Revani Tatlısı

REVANİ TATLISI

Malzemeler

  • 4 Yumurta
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Su bardağı irmik
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Vanilya
  • Limon kabuğu rendesi

Şerbet İçin

  • 4 Su bardağı şeker
  • 4 Su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı

  1. Şerbeti kaynatın ve ılımaya bırakın.
  2. Yumurtalarla birlikte şekeri iyice çırpın.
  3. Malzemeleri sırayla ekleyin, son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin, iyice çırpın.
  4. Orta boy borcam veya tepsiyi yağlayın, karışımı tepsiye boşaltın.
  5. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  6. İstediğiniz şekilde kesin, ılık şerbeti üzerine dökün ve hindistan cevizi serpin.

İpuçları

  • Fırınınızı kendi ayarlarınıza göre kontrol edin.
  • Süslemede tercihinizi değiştirebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar