Ana içeriğe atla
KARNIYARIK
Patlıcan Kebabı
Malzemeler
- 6 Adet patlıcan
- 6 Tane sivri biber
- 3 Tane domates (biri süslemek için)
- 1 İri soğan
- 250 Gr kıyma (yağsız)
- 1 Çorba kaşığı salça
- Kara biber
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
- Patlıcanları alacalı soyun, baş ve uç kısımlarından iki parmak ayarlayarak karınlarını yarın.
- Tuzlu suya bırakın ve bir saat bekletin.
- Soğanları ince ince doğrayın ve az sıvı yağda kavurun.
- Kıymayı ilave edin ve iki domatesi rendeleyerek ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip kısık ateşte kavurun, ardından soğumaya bırakın.
- Maydanozu doğrayın.
- Patlıcanları kurulayın ve kızgın yağda kızartın, biberleri de kızartın.
- Fırına dayanıklı bir borcama dizin.
- Patlıcanların içini hazırladığınız karışımla doldurun.
- Üzerine kızartılmış biberler ve domates dilimleriyle süsleyin.
- İki bardak sıcak salçalı suyu ilave edin ve fırında 15 dakika pişirin.
İpuçları
- Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır.
- Kızartma işlemi sırasında yağın yeterince sıcak olduğundan emin olun.
Asiye abla ellerine saglık çok güzel görünüyor yemeklerin ama oruçluykende bakılmıyor yaaa..Bu karnıyarık muhteşem gerçekten çok teşekkürler ve sevgiler..
YanıtlaSilçok haklısınız insanın karnı aç ken her yemeği canı çekiyor yorumuna çok tşekkürler sevgiler
YanıtlaSil