Ana içeriğe atla
KARNIYARIK
Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeler
6 Adet patlıcan
6 Tane sivri biber
3 Tane domates (biri süslemek için)
1 İri soğan
250 Gr kıyma (yağsız)
1 Çorba kaşığı salça
Kara biber
Tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun, baş ve uç kısımdan iki parmak ayarlayarak karınlarını yarın.
Tuzlu suya bırakarak bir saat bekletin.
Bu arada soğanları ince ince doğrayın ve az sıvı yağda kavurun.
Kıymayı ilave edin ve iki domatesi rendeleyip ekleyin.
Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip kısık ateşte kavurun.
Kavrulduktan sonra soğumaya bırakın ve maydanozu doğrayın.
Patlıcanları kurulayın ve kızgın yağda kızartın, biberleri de kızartın.
Fırına dayanıklı bir borcama dizin.
Yapmış olduğunuz karışımdan patlıcanların içini doldurun.
Üzerine kızartılmış biberler ve domates dilimleriyle süsleyin.
İki bardak sıcak salçalı suyu ilave edip fırında 15 dakika kadar pişirin.
İpuçları
Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır.
Yemeği daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Asiye abla ellerine saglık çok güzel görünüyor yemeklerin ama oruçluykende bakılmıyor yaaa..Bu karnıyarık muhteşem gerçekten çok teşekkürler ve sevgiler..
YanıtlaSilçok haklısınız insanın karnı aç ken her yemeği canı çekiyor yorumuna çok tşekkürler sevgiler
YanıtlaSil