KARNIYARIK

Patlıcan Yemeği Tarifi

KARNIYARIK

Malzemeler

  1. 6 Adet patlıcan
  2. 6 Tane sivri biber
  3. 3 Tane domates (biri süslemek için)
  4. 1 İri soğan
  5. 250 Gr kıyma (yağsız)
  6. 1 Çorba kaşığı salça
  7. Kara biber
  8. Tuz
  9. Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

  1. Patlıcanları alacalı soyun, baş ve uç kısımlarından iki parmak ayarlayarak karınlarını yarın.
  2. Tuzlu suya bırakarak bir saat bekletin.
  3. Bu arada soğanları ince ince doğrayın ve az sıvı yağda kavurun.
  4. Kıymayı ilave edin ve iki domatesi rendeleyerek ekleyin.
  5. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ekleyip kısık ateşte kavurun, ardından soğumaya bırakın.
  6. Maydanozu doğrayın.
  7. Patlıcanları kurulayın ve kızgın yağda kızartın, biberleri de kızartın.
  8. Fırına dayanıklı bir borcama dizin.
  9. Patlıcanların içini hazırladığınız karışımla doldurun.
  10. Üzerine kızartılmış biberler ve domates dilimleriyle süsleyin.
  11. İki bardak sıcak salçalı suyu ilave edin ve fırında 15 dakika kadar pişirin.

İpuçları

  • Patlıcanları tuzlu suda bekletmek acılığını alır.
  • Yemeği daha lezzetli hale getirmek için baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yorumlar

  1. Asiye abla ellerine saglık çok güzel görünüyor yemeklerin ama oruçluykende bakılmıyor yaaa..Bu karnıyarık muhteşem gerçekten çok teşekkürler ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok haklısınız insanın karnı aç ken her yemeği canı çekiyor yorumuna çok tşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar