ISPIT KAVURMASI

Ispıt Tarifi

Malzemeler

  • 1 Kg ıspıt
  • 1 kuru soğan
  • 2 tane yumurta
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • Tuz

Yapılışı

  1. Ispıtı yıkayıp ayıklayın, sonra doğrayın.
  2. Derin bir tencerede kaynayan suda pişirin ve süzün.
  3. Tereyağını eritin, soğanı ince ince doğrayın ve kavurun.
  4. Doğranmış ıspıtı ekleyin, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ilave edin, karıştırın.
  5. Üzerine yumurtaları kırın ve tekrar karıştırın.
  6. Altını söndürün, sıcak veya ılık servis yapın.

İpuçları

  • Yemek sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olur.
  • İsteğe bağlı olarak üzerine beyaz peynir ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar