Ana içeriğe atla
ISPIT KAVURMASI
Ispıt Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg ıspıt
- 1 Kuru soğan
- 2 Tane yumurta
- 1 Çorba kaşığı tere yağı
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Tuz
Yapılışı
- Ispıtı yıkayıp ayıklayın, sonra doğrayın.
- Derin bir tencerede kaynayan suda pişirin ve süzün.
- Tereyağını eritin, soğanı ince ince doğrayın ve kavurun.
- Doğranmış ıspıtı ekleyin, tuz, kırmızı biber ve karabiberi ilave edin.
- Karıştırın, üzerine yumurtaları kırın ve tekrar karıştırın.
- Altını söndürün, sıcak veya ılık servis yapın.
İpuçları
- Yemek sıcak servis edildiğinde daha lezzetli olur.
- Ispıtın tazeliğine dikkat edin.
Yorumlar
Yorum Gönder