ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR

Enginar Yemeği

Malzemeler

  1. 5 Adet enginar
  2. 1 paket garnütür (yoksa bir havuç, bir patates, 1 su bardağı bezelye)
  3. 1 İri soğan
  4. 1 Fincan zeytinyağı
  5. Bir tutam dereotu
  6. 2 Adet kesme şeker
  7. Tuz
  8. Çeyrek limon

Yapılışı

  1. Enginarları yıkayıp tencereye dizin.
  2. Soğanı doğrayıp enginarların içine koyun.
  3. Garnütürleri de ekleyin.
  4. Üzerine şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
  5. Limonu sıkın ve tencereye çıkacak kadar su ekleyin.
  6. Ağzını kapatıp kaynamaya bırakın, sonra kısık ateşte pişirin.
  7. Piştikten sonra dereotunu doğrayıp serpin ve servis tabağına alın.

İpuçları

  • Enginarların taze olmasına dikkat edin.
  • İsteğe bağlı olarak farklı sebzeler ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar