Ana içeriğe atla
ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR
Enginar Yemeği Tarifi
Malzemeler
- 5 Adet enginar
- 1 paket garnütür (yoksa bir havuç, bir patates, 1 su bardağı bezelye)
- 1 İri soğan
- 1 Fincan zeytinyağı
- Bir tutam dereotu
- 2 Adet kesme şeker
- Tuz
- Çeyrek limon
Yapılışı
- Enginarları yıkayıp tencereye dizin.
- Soğanı doğrayıp enginarların içine koyun.
- Garnütürleri enginarların üzerine ekleyin.
- Şeker, zeytinyağı ve tuzu ekleyin.
- Limonu sıkın ve tencereye çıkacak kadar su ekleyin.
- Ağzını kapatıp kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin.
- Piştikten sonra dereotunu doğrayıp serpin ve servis tabağına alın.
İpuçları
- Enginarların taze olmasına dikkat edin.
- Yemeği servis etmeden önce üzerine limon suyu ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder