TAVUK MANGAL
Mangal Tarifi
Merhaba sevgili okuyucularım! Bu gün size mangal tarifi vereceğim. Baharın bu güzel günlerini çok seviyorum. Doğanın muhteşem güzelliğini kaçırmamak lazım. İmkanı olan piknik yapmalı.
Ben kendime göre tarif vereceğim, siz kendinize göre ayarlayın.
Malzemeler
- Önce mangal ve kömür
- 3 Kg kanat (ya da herhangi tavuk parçası, ince açılmış but da olur)
- Kırmızı biber
- Kekik
- Kara biber
- Tuz
- Yanında közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcan salatası için:
- Yarım kg sivri biber
- 1 Kg patlıcan
- 1 Kg yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Yanında karışık çoban salatası için malzemeleri saymama gerek yok.
Yapılışı
- Tavukların derilerini ayıralım, yıkayalım ve derin bir kaba alalım.
- Kekik, kırmızı biber, kara biber ve tuzu ilave edip karıştıralım.
- Mangalımızı yakalım ve yandıktan sonra kor halini almasını bekleyelim.
- Önce patlıcanları közleyelim, sonra biberleri közleyelim.
- Bu arada mangal kor haline gelecek, arada yelpazeyle yelpazeleyelim.
- Izgaraya tavukları dizelim ve pişirelim.
- Patlıcanları soyalım, derin bir kaba alalım, iyice doğrayıp ezelim.
- Soğuyunca yoğurdunu, sarımsağını, tuzunu ve zeytinyağını koyup karıştıralım.
- Biberlerin kabuklarını soyalım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder