TAVUK MANGAL

Mangal Tarifi

Malzemeler

  1. Önce mangal ve kömür
  2. 3 Kg kanat (ya da herhangi tavuk parçası, ince açılmış but da olur)
  3. Kırmızı biber
  4. Kekik
  5. Kara biber
  6. Tuz
  7. Yanında közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcan salatası için:
  8. Yarım kg sivri biber
  9. 1 Kg patlıcan
  10. 1 Kg yoğurt
  11. 2-3 diş sarımsak
  12. Zeytinyağı
  13. Tuz

Yapılışı

  1. Tavukların derilerini ayırın ve yıkayın.
  2. Derin bir kaba alın, kekik, kırmızı biber, kara biber ve tuzu ilave edin, karıştırın.
  3. Mangalınızı yakın ve kor haline gelmesini bekleyin.
  4. Önce patlıcanları közleyin, ardından biberleri közleyin.
  5. Mangal kor haline geldiğinde, ızgaraya tavukları dizin ve pişirin.
  6. Patlıcanları soyalım, derin bir kaba alıp iyice doğrayın ve ezin.
  7. Soğuyunca yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  8. Biberlerin kabuklarını soyun ve servis tabağına alın.

İpuçları

  • Yanında karışık çoban salatası yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar