Ana içeriğe atla
TAVUK MANGAL
Mangal Tarifi
Malzemeler
- Önce mangal ve kömür
- 3 Kg kanat (ya da herhangi tavuk parçası, ince açılmış but da olur)
- Kırmızı biber
- Kekik
- Kara biber
- Tuz
- Yanında közlenmiş biber ve közlenmiş patlıcan salatası için:
- Yarım kg sivri biber
- 1 Kg patlıcan
- 1 Kg yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
- Tavukların derilerini ayırın ve yıkayın.
- Derin bir kaba alın, kekik, kırmızı biber, kara biber ve tuzu ilave edin, karıştırın.
- Mangalınızı yakın ve kor haline gelmesini bekleyin.
- Önce patlıcanları közleyin, ardından biberleri közleyin.
- Mangal kor haline geldiğinde, ızgaraya tavukları dizin ve pişirin.
- Patlıcanları soyalım, derin bir kaba alıp iyice doğrayın ve ezin.
- Soğuyunca yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Biberlerin kabuklarını soyun ve servis tabağına alın.
İpuçları
- Yanında karışık çoban salatası yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder