Ana içeriğe atla
KIYMALI TAZE FASÜLYE
Fasulye Yemeği
Malzemeler
- 1 Kg taze fasülye
- 150 g kıyma
- 1 baş soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 sivri biber (isteğe göre)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın, ince uzun doğrayın.
- Derin bir tencereye sıvı yağı koyun.
- Soğanı ve biberi ince doğrayıp kavurun.
- Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın, kıymaya ekleyin.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Fasulyeleri ekleyin, tuz ve bir su bardağı sıcak su ilave edin.
- Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
İpuçları
- Fasulyeleri pişirdikten sonra, isterseniz bir kaba alıp üzerine kavrulmuş kıymayı koyabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder