KIYMALI TAZE FASÜLYE

Fasulye Yemeği Tarifi

KIYMALI TAZE FASÜLYE

Malzemeler

  • 1 Kg taze fasülye
  • 150 g kıyma
  • 1 baş soğan
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sivri biber (isteğe göre)
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz

Yapılışı

  1. Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın, ince uzun doğrayın.
  2. Derin bir tencereye sıvı yağı koyun.
  3. Soğanı ve biberi ince doğrayıp kavurun.
  4. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ekleyin.
  6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Fasulyeleri ekleyin, tuz ve bir su bardağı sıcak su ilave edin.
  8. Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  9. İsterseniz bir kaba alıp fasulyelerin üzerine kavrulmuş kıymayı koyabilirsiniz.

İpuçları

  • Fasulyeleri taze seçmeye özen gösterin.
  • Yemeği daha lezzetli hale getirmek için baharat ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar