Ana içeriğe atla
KIYMALI TAZE FASÜLYE
Fasulye Yemeği Tarifi
Malzemeler
- 1 Kg taze fasülye
- 150 g kıyma
- 1 baş soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 sivri biber (isteğe göre)
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Yapılışı
- Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın, ince uzun doğrayın.
- Derin bir tencereye sıvı yağı koyun.
- Soğanı ve biberi ince doğrayıp kavurun.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve kıymaya ekleyin.
- Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Fasulyeleri ekleyin, tuz ve bir su bardağı sıcak su ilave edin.
- Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
- İsterseniz bir kaba alıp fasulyelerin üzerine kavrulmuş kıymayı koyabilirsiniz.
İpuçları
- Fasulyeleri taze seçmeye özen gösterin.
- Yemeği daha lezzetli hale getirmek için baharat ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder