Ana içeriğe atla
ÜLKER PÖTİBÖR ÜN HEDİYESİ
Börek Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yufka
- 200 gram beyaz peynir
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Susam (isteğe bağlı)
Yapılış
- Fırını 180 dereceye ısıtın.
- Yufkaları tezgaha serin.
- Peynirleri ezip, süt ve sıvı yağ ile karıştırın.
- Yufkanın ortasına peynirli karışımdan koyun.
- Yufkayı rulo şeklinde sarın.
- Ruloyu yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
İpuçları
- Yufkaları daha çıtır olması için fırınlamadan önce biraz bekletin.
- İsterseniz iç harcına ıspanak ekleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder