ÜLKER PÖTİBÖR ÜN HEDİYESİ

Börek Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 200 gram beyaz peynir
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • Susam (isteğe bağlı)

Yapılış

  1. Fırını 180 dereceye ısıtın.
  2. Yufkaları tezgaha serin.
  3. Peynirleri ezip, süt ve sıvı yağ ile karıştırın.
  4. Yufkanın ortasına peynirli karışımdan koyun.
  5. Yufkayı rulo şeklinde sarın.
  6. Ruloyu yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

İpuçları

  • Yufkaları daha çıtır olması için fırınlamadan önce biraz bekletin.
  • İsterseniz iç harcına ıspanak ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar