Ana içeriğe atla
TAVUKLU BÖREK
Tavuklu Yufka Böreği Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg tavuk kıyma (veya didilmiş tavuk)
- 4 yufka
- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 adet soğan
- 2-3 çarliston biber
- 2 domates
- Çörek otu
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- Az sıvı yağ
Yapılışı
- Sıvı yağı tencereye koyun, soğanı ince ince doğrayın.
- Çarliston biberleri de doğrayıp yağa ekleyin, iyice kavurun.
- Tavuk kıymasını (veya didilmiş tavuğu) ekleyin ve iyice kavurun.
- Domatesleri ince ince doğrayıp tavuk karışımına ekleyin.
- Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Bir kaseye yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın. Yoğurdu ilave edip çırpın, biraz su ekleyin.
- Yufkaları sigara böreği yapar gibi kesin.
- Yufkaya yumurtalı sostan sürün, tavuklu harçtan bir kaşık koyun ve sarın.
- Yağlanmış tepsiye dizin, bitene kadar devam edin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve pıçağı ile çizik atın.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.
İpuçları
- Normal tavuk kullanıyorsanız, yufkalara tavuk suyu sürmek lezzetini artırır.
çok teşekkür ederimyorumun için tabiki neden olmasın sevgilr
YanıtlaSil