TAVUKLU BÖREK

Tavuklu Yufka Böreği Tarifi

TAVUKLU BÖREK

Malzemeler

  • Yarım kg tavuk kıyma (veya didilmiş tavuk)
  • 4 yufka
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 2-3 çarliston biber
  • 2 domates
  • Çörek otu
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Az sıvı yağ

Yapılışı

  1. Sıvı yağı tencereye koyun, soğanı ince ince doğrayın.
  2. Çarliston biberleri de doğrayıp yağa ekleyin, iyice kavurun.
  3. Tavuk kıymasını (veya didilmiş tavuğu) ekleyin ve iyice kavurun.
  4. Domatesleri ince ince doğrayıp tavuk karışımına ekleyin.
  5. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyin, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Bir kaseye yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın. Yoğurdu ilave edip çırpın, biraz su ekleyin.
  7. Yufkaları sigara böreği yapar gibi kesin.
  8. Yufkaya yumurtalı sostan sürün, tavuklu harçtan bir kaşık koyun ve sarın.
  9. Yağlanmış tepsiye dizin, bitene kadar devam edin.
  10. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve pıçağı ile çizik atın.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.

İpuçları

  • Normal tavuk kullanıyorsanız, yufkalara tavuk suyu sürmek lezzetini artırır.

Yorumlar

  1. çok teşekkür ederimyorumun için tabiki neden olmasın sevgilr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar