TAVUKLU BÖREK

Tavuklu Yufka Böreği Tarifi

TAVUKLU BÖREK

Malzemeler

  • Yarım kg tavuk kıyma (ya da didilmiş tavuk)
  • 4 yufka
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için)
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet soğan
  • 2-3 çarliston biber
  • 2 domates
  • Çörek otu
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Az sıvı yağ

Yapılışı

  1. Sıvı yağı tencereye koyun. Soğanı ince ince doğrayın ve çarliston biberleri de doğrayarak yağa ekleyin. İyice kavurun.
  2. Tavuk kıymasını (ya da didilmiş tavuğu) ekleyin ve iyice kavurun.
  3. Domatesleri ince ince doğrayıp tavuk karışımına ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberi de ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  4. Bir kaseye yumurtaları kırın, birinin sarısını ayırın. Yoğurdu ilave edip çırpın, biraz su ekleyin.
  5. Yufkaları sigara böreği yapar gibi kesin. Yumurtalı sostan yufkaya sürün, tavuklu harçtan bir kaşık koyun ve sigara böreği gibi sarın.
  6. Yağlanmış tepsiye dizin. Bitinceye kadar devam edin. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin ve pıçağıyla çizik atın.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin.

İpuçları

  • Normal tavuk kullanıyorsanız, yufkalara tavuk suyu sürerseniz daha lezzetli olur.

Yorumlar

  1. çok teşekkür ederimyorumun için tabiki neden olmasın sevgilr

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar