KEŞKEK YEMEGİ

Keşkek Tarifi

Malzemeler

  1. Yarım kg dövülmüş buğday (keşkeklik buğday)
  2. 2 adet tavuk budu
  3. 2 yemek kaşığı tereyağı
  4. Tuz

Yapılışı

  1. Buğdayları iyice yıkayın ve bir iki saat ıslatın, ardından süzün.
  2. Derin bir tencereye koyun ve tavuk butlarını da yıkayıp ekleyin.
  3. Buğdaylar pişinceye kadar pişirin. Suyu çekerse sıcak su ekleyin, soğuk su pişmesini engeller.
  4. Tavuk butlarını çıkarın, kemiklerinden ayırın ve etlerini keşkeğin içine koyun.
  5. Tuzu ilave edin ve pişerken karıştırmayın, aksi takdirde dibine yapışır.
  6. Tereyağını eritin ve servis yaparken üzerine gezdirin.

İpuçları

  • Keşkeği daha lezzetli hale getirmek için üzerine baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Yanında turşu ile servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar