Ana içeriğe atla
KEŞKEK YEMEGİ
Keşkek Tarifi
Malzemeler
- Yarım kg dövülmüş buğday (keşkeklik buğday)
- 2 adet tavuk budu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Buğdayları iyice yıkayın ve bir iki saat ıslatın, ardından süzün.
- Derin bir tencereye koyun ve tavuk butlarını da yıkayıp ekleyin.
- Buğdaylar pişinceye kadar pişirin. Suyu çekerse sıcak su ekleyin, soğuk su pişmesini engeller.
- Tavuk butlarını çıkarın, kemiklerinden ayırın ve etlerini keşkeğin içine koyun.
- Tuzu ilave edin ve pişerken karıştırmayın, aksi takdirde dibine yapışır.
- Tereyağını eritin ve servis yaparken üzerine gezdirin.
İpuçları
- Keşkeği daha lezzetli hale getirmek için üzerine baharatlar ekleyebilirsiniz.
- Yanında turşu ile servis yapabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder