KEŞKEK YEMEGİ
Keşkek Tarifi

Merhaba sevgili okuyucularım! Bu sıralar yeni tarifler vermemiştim. Şimdi vakit buldum, size Karadeniz'de özel günlerde, düğünlerde, bayramlarda çok yapılan keşkek yemeğinin tarifini vereceğim.
Malzemeler
- Yarım kg dövülmüş buğday (keşkeklik buğday)
- 2 adet tavuk budu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Buğdayları iyice yıkayıp bir iki saat ıslatın, sonra süzün.
- Derin bir tencereye koyun, tavuk butlarını da yıkayıp içine ekleyin.
- Buğdaylar pişinceye kadar pişirin. Suyu çekerse sıcak su ilave edin; soğuk su pişmesini engeller.
- Tavuk butlarını çıkarıp kemiklerinden ayırın, etlerini keşkeğin içine koyun.
- Tuz ekleyin ve pişerken karıştırmayın; yoksa dibine yapışır.
- Tereyağını eritin ve servis yaparken üzerine gezdirin.
İpuçları
- Keşkeği pişirirken sabırlı olun, iyi bir kıvam alması için zaman tanıyın.
- Servis yapmadan önce tereyağını mutlaka ekleyin.
Yorumlar
Yorum Gönder