KEŞKEK YEMEGİ

Keşkek Tarifi

KEŞKEK YEMEGİ

Merhaba sevgili okuyucularım! Bu sıralar yeni tarifler vermemiştim. Şimdi vakit buldum, size Karadeniz'de özel günlerde, düğünlerde, bayramlarda çok yapılan keşkek yemeğinin tarifini vereceğim.

Malzemeler

  • Yarım kg dövülmüş buğday (keşkeklik buğday)
  • 2 adet tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Buğdayları iyice yıkayıp bir iki saat ıslatın, sonra süzün.
  2. Derin bir tencereye koyun, tavuk butlarını da yıkayıp içine ekleyin.
  3. Buğdaylar pişinceye kadar pişirin. Suyu çekerse sıcak su ilave edin; soğuk su pişmesini engeller.
  4. Tavuk butlarını çıkarıp kemiklerinden ayırın, etlerini keşkeğin içine koyun.
  5. Tuz ekleyin ve pişerken karıştırmayın; yoksa dibine yapışır.
  6. Tereyağını eritin ve servis yaparken üzerine gezdirin.

İpuçları

  • Keşkeği pişirirken sabırlı olun, iyi bir kıvam alması için zaman tanıyın.
  • Servis yapmadan önce tereyağını mutlaka ekleyin.

Yorumlar

Popüler Yayınlar