KEŞKEK YEMEGİ
Keşkek Tarifi

Merhaba sevgili okuyucularım! Bu sıralar yeni tarifler vermemiştim, şimdi vakit buldum size Karadeniz'de özel günlerde, düğünlerde, bayramlarda çok yapılan keşkek yemeğinin tarifini vereceğim.
Malzemeler
- Yarım kg dövülmüş buğday (keşkeklik buğday)
- 2 adet tavuk budu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yapılışı
- Buğdayları iyice yıkayın ve bir iki saat ıslatın, ardından süzün.
- Derin bir tencereye koyun ve tavuk butlarını da yıkayıp içine ekleyin.
- Buğdaylar pişinceye kadar pişirin. Suyu çekerse sıcak su ilave edin; soğuk su pişmesini engeller.
- Tavuk butlarını çıkarın, kemiklerinden ayırın ve etlerini keşkeğin içine koyun.
- Tuzu ilave edin ve pişerken karıştırmayın; yoksa dibine yapışır.
- Tereyağını eritin ve servis yaparken üzerine gezdirin.
Afiyet olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder