KEŞKEK YEMEGİ

Keşkek Tarifi

KEŞKEK YEMEGİ

Merhaba sevgili okuyucularım! Bu sıralar yeni tarifler vermemiştim, şimdi vakit buldum size Karadeniz'de özel günlerde, düğünlerde, bayramlarda çok yapılan keşkek yemeğinin tarifini vereceğim.

Malzemeler

  • Yarım kg dövülmüş buğday (keşkeklik buğday)
  • 2 adet tavuk budu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Yapılışı

  1. Buğdayları iyice yıkayın ve bir iki saat ıslatın, ardından süzün.
  2. Derin bir tencereye koyun ve tavuk butlarını da yıkayıp içine ekleyin.
  3. Buğdaylar pişinceye kadar pişirin. Suyu çekerse sıcak su ilave edin; soğuk su pişmesini engeller.
  4. Tavuk butlarını çıkarın, kemiklerinden ayırın ve etlerini keşkeğin içine koyun.
  5. Tuzu ilave edin ve pişerken karıştırmayın; yoksa dibine yapışır.
  6. Tereyağını eritin ve servis yaparken üzerine gezdirin.

Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar