ZEYTİN YAĞLI BEZELYE

Bezelye Yemeği

Malzemeler

  • Yarım kg bezelye
  • 1 iri soğan
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • Yarım limon
  • Maydanoz veya dereotu
  • 1 kahve fincan zeytinyağı

Yapılışı

  1. Soğanı ince ince doğrayın ve tencereye koyun.
  2. Zeytinyağının yarısını ekleyin.
  3. Havucu soyun ve doğrayın, ardından tencereye ekleyin ve biraz kavurun.
  4. Bezelyeleri yıkayıp ilave edin.
  5. Son olarak patatesi doğrayıp ekleyin.
  6. Üzerine dereotu serpin ve kalan yağı ilave edin.

İpuçları

  • Yemeği servis etmeden önce limon suyu ekleyebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak baharatlar ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar