TURŞU KIZARTMASI

Fasülye Turşusu Kızartması

Malzemeler

  1. 1 Tabak fasülye turşusu
  2. 2 Çorba kaşığı mısır unu
  3. 1 Çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı

  1. Turşu tuzluysa iyice yıkayın ve suyunu sıkın.
  2. Mısır ununu fasülye turşusuna ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Yağın yarısını teflon tavaya koyun ve ısıtın.
  4. Turşu karışımını tavaya yayarak elimizle bastırın.
  5. Kısık ateşte kızartın. Kapağınız yoksa bir servis tabağı kapak olarak kullanabilirsiniz.
  6. Turşuyu çevirirken kalan yağı tavaya ekleyin ve diğer tarafını da kızartın.

İpuçları

  • Turşunun tuzunu kontrol edin, gerekirse yıkayın.
  • Kızartma işlemi sırasında dikkatli olun, yağ sıçrayabilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar