Ana içeriğe atla
TURŞU KIZARTMASI
Fasülye Turşusu Kızartması
Malzemeler
- 1 Tabak fasülye turşusu
- 2 Çorba kaşığı mısır unu
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- Turşu tuzluysa iyice yıkayın ve suyunu sıkın.
- Mısır ununu fasülye turşusuna ekleyin ve iyice karıştırın.
- Yağın yarısını teflon tavaya koyun ve ısıtın.
- Turşu karışımını tavaya yayarak elimizle bastırın.
- Kısık ateşte kızartın. Kapağınız yoksa bir servis tabağı kapak olarak kullanabilirsiniz.
- Turşuyu çevirirken kalan yağı tavaya ekleyin ve diğer tarafını da kızartın.
İpuçları
- Turşunun tuzunu kontrol edin, gerekirse yıkayın.
- Kızartma işlemi sırasında dikkatli olun, yağ sıçrayabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder