Ana içeriğe atla
TURŞU KIZARTMASI
Fasülye Turşusu Tarifi
Malzemeler
- 1 Tabak fasülye turşusu
- 2 Çorba kaşığı mısır unu
- 1 Çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
- Turşu tuzluysa iyice yıkayıp sıkalım.
- Mısır ununu fasülye turşusuna katalım ve iyice karıştıralım.
- Yağın yarısını teflon tavaya koyalım ve yağ kızsın.
- Turşu karışımını tavaya yayalım ve elimizle iyice bastıralım.
- Kısık ateşte kızartalım. Kapağı yoksa bir servis tabağı kapak görevi yapar.
- Turşuyu çevirirken geriye kalan yağı tavaya boşaltalım ve diğer tarafını da kızartalım.
İpuçları
- Turşunun tuzunu kontrol edin, gerekirse daha fazla yıkayın.
- Farklı baharatlar ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder