SÜTLÜ PAZI SARMASI
Pazı Dolması Tarifi


Malzemeler
- 1 Bağ pazı
- 2 Su bardağı buğday unu
- 1 Çay bardağı gısırlık bulgur
- 1 Tatlı kaşığı nane
- 1 Çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
Üzeri İçin
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- 1 Su bardağı süt
- Bir cimdik tuz
Yapılışı
- Pazıyı seçip yıkayın, saplarını koparın ve ayrı ayrı haşlayın.
- Haşladığınız pazının saplarını tencerenin dibine serin.
- Derin bir kaba unu koyun, bulguru yıkayıp una ilave edin.
- Nane, kırmızı biber ve tuzu ekleyip suyla yoğurun, kıvamlı bir hamur elde edin.
- Pazı yaprağını alın, içine harçtan koyun, önce üst tarafı kapatın, sonra yanlarını kapatıp sarın.
- Bu işlemi bitene kadar devam edin.
- Üzerine çıkacak kadar su koyup pişirin, piştikten sonra süzün.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin, sütü ekleyin, tuzu katıp dolmaya ilave edin.
- Kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz daha pişirin.
İpuçları
- Üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Arkadaşımda yemiştim bu sarmayı değişik bir tat güzel oluyor görüntüsüde güzel elinize sağlık melek
YanıtlaSilmelek hanım denemenizi isterim güzel oluyor yorumunuz için tşkl
YanıtlaSil