SÜTLÜ PAZI SARMASI
MERHABA SEVGİLİ OKUYUCULARIM
MALZEMELER
1 Bağ pazı
2 Su bardağı buğday unu
Yarın çay bardağı gısırlık bulgur
1 Tatlı kaşığı nane
1 Çay kaşığı kırmızı biber
Tuz
ÜZERİ İÇİN
1 Çorba kaşığ tere yağı
1 Su bardağı süt
Bir cimdik tuz
YAPILIŞI
Pazıyı seçip yıkayalım saplarını koparalım ikisinide ayrı ayrı haşlayalım haşladığımız pazının saplarını tencerenin dibine serelim bu arada derin bir kaba unu koyalım bulguru yıkayalım una ilave edelim naneyi kırmızı biberi tuzu ilave edelim suyla yoguralım kıvamlı bir hamur yapalım yaprağın içinde duracak kıvamda pazı yaprağından bir tane elimize alalım içine yaptığımız harçtan koyalım önce üst tarafı kapatalım sonra yanlarını kapatalım yaprağı saralım bu işlem bitinceye kadar devam edelim üzerinden çıkacakkadar su koyup pişirelim pişince süzelim ayrı bir tavaya tere yağını eritelim sütüde ilave edelim tuzuda katıp dolmaya katalım kaynamasını bekleyelim kaynayınca altını kısalım biraz daha pişirelim NOT üzerine sarımsaklı yoğur koyalım
afiyet olsunnn
Arkadaşımda yemiştim bu sarmayı değişik bir tat güzel oluyor görüntüsüde güzel elinize sağlık melek
YanıtlaSilmelek hanım denemenizi isterim güzel oluyor yorumunuz için tşkl
YanıtlaSilInstagram Takipçi Satın AlToptan Telefon KılıfıResimli MagnetSilivri Çatı UstasıÇerkezköy Çatı UstasıM3WY
YanıtlaSilBugün yapacağım kısmetse harika bir lezzet
YanıtlaSilAnnem yapardı çok güzel oluyor mutlaka yapın
YanıtlaSil