SÜTLÜ PAZI SARMASI

Pazı Dolması Tarifi

Malzemeler

  • 1 Bağ pazı
  • 2 Su bardağı buğday unu
  • 1 Çay bardağı ince bulgur
  • 1 Tatlı kaşığı nane
  • 1 Çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 Çorba kaşığı tereyağı
  • 1 Su bardağı süt
  • Bir cimdik tuz

Yapılışı

  1. Pazıyı seçip yıkayın, saplarını koparın ve her ikisini ayrı ayrı haşlayın.
  2. Haşladığınız pazının saplarını tencerenin dibine serin.
  3. Derin bir kaba unu koyun, bulguru yıkayın ve una ilave edin.
  4. Nane, kırmızı biber ve tuzu ekleyin, suyla yoğurarak kıvamlı bir hamur yapın.
  5. Pazı yaprağını elinize alın, içine harçtan koyun, önce üst tarafı kapatın, sonra yanlarını kapatıp sarın.
  6. Bu işlemi bitinceye kadar devam edin.
  7. Üzerine çıkacak kadar su koyup pişirin, piştikten sonra süzün.
  8. Ayrı bir tavada tereyağını eritin, sütü ve tuzu ekleyin, dolmaları ilave edin.
  9. Kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra altını kısın ve biraz daha pişirin.

İpuçları

  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

  1. Arkadaşımda yemiştim bu sarmayı değişik bir tat güzel oluyor görüntüsüde güzel elinize sağlık melek

    YanıtlaSil
  2. melek hanım denemenizi isterim güzel oluyor yorumunuz için tşkl

    YanıtlaSil
  3. Instagram Takipçi Satın AlToptan Telefon KılıfıResimli MagnetSilivri Çatı UstasıÇerkezköy Çatı UstasıM3WY

    YanıtlaSil
  4. Bugün yapacağım kısmetse harika bir lezzet

    YanıtlaSil
  5. Annem yapardı çok güzel oluyor mutlaka yapın

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar